Terug naar werving & selectie

BESTURINGS ENGINEER

 • Eemshaven
 • 40 uur

Word je graag uitgedaagd, kun je goed werken onder druk en ben je analytisch ingesteld? Heb je al enige ervaring als besturings engineer binnen een productieomgeving in de procesindustrie? En ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen een splinternieuwe fabriek?

Wat ga je doen?

Je ontwikkelt, integreert en onderhoud de besturingen van het nieuwe machinepark. Je draagt bij aan continue verbeteren en optimaliseert productielijnen en processen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren ban het elektrotechnische en besturingstechnische deel van het nieuwe equipment en modificaties, onderdeellijsten samenstellen, software schrijven en machines testen.  

Je bent verantwoordelijk voor het analyseren en (mede) ontwikkelen en implementeren van optimalisaties aan productielijnen. Je zorgt voor documentatie en beheer van de elektrotechnische en besturingstechnische wijzigingen en implementaties. Je draagt zorg voor kennisoverdracht van het project-of modificatieresultaat tussen de betrokken afdelingen.

Je bewaakt de betrouwbaarheid van de software met betrekking tot machinesturing. Tevens begeleid je externe firma’s voor wat betreft elektrotechnische en besturingstechnische werkzaamheden.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken in een splinternieuwe fabriek, hoe gaaf is dat! Je komt te werken in een schone, rustige en geluidsarme omgeving. Het machinepark is speciaal ontwikkelt voor de opdrachtgever en is voorzien van de nieuwste snufjes. De fabriek is nog in opbouw en af en toe op andere plants worden ingewerkt.  Je gaat onderdeel worden van een geheel nieuw op te starten Maintenance team. Je werkt in een klein team met Monteurs en Maintenance Engineer. Je rapporteert aan de Maintenance manager. Er heerst een cultuur iedereen doet mee en doet er toe. Jouw mening of ideeën doen er toe. Onze opdrachtgever is een familiebedrijf, de lijnen zijn kort en kan er snel geschakeld worden. Er wordt gewerkt met een Escada systeem, Aveva (primair) en MES systeem zal geïmplementeerd worden.


Wie ben jij?

Je bent gericht op samenwerken, het leveren van kwaliteit, resultaatgericht, kritisch en blijft nauwkeurig werken in tijden van drukte. Je denkt in oplossingen en bent initiatiefrijk en leergierig, kan goed organiseren, weet goed prioriteiten te stellen en hebt een goed analyserend vermogen.  Je bent analytisch en je hebt overtuigingskracht op basis van kennis, bent besluitvaardig en laat daadkracht zien waar het nodig is. Je communiceert respectvol en vind humor ook belangrijk.

Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van Elektrotechniek/Besturingstechniek;
 • Meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie in een productieomgeving in de procesindustrie;
 • Kennis van en ervaring met diverse softwareprogramma’s en meet en regeltechniek;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 

Wat bieden wij?

 • Een rechtstreeks fulltime dienstverband bij onze opdrachtgever voor 40 uur per week;
 • Alle ruimte om jezelf te ontplooien en te ontwikkelen;
 • Een goed salaris conform CAO groot metaal (tussen de €3700 en 4800 bruto per maand), afhankelijk van ervaring en achtergrond;
 • 27 vakantiedagen en 13 ATV;
 • Een fijne werksfeer, waar ruimte is voor eigen initiatief in een platte organisatiestructuur.

Is dit jouw nieuwe baan?

Neem dan contact met mij op en ik help je graag!
Chris Reijke

c.reijke@vedaflex.nl 06-21306370

Bekijk ook deze vacatures