Terug naar Tips & Tricks

Hoe maak je een goed CV?

Ben je een leuke baan tegengekomen en wil je gaan solliciteren? Een goed CV is essentieel bij het solliciteren naar een baan. Het geeft werkgevers een overzicht van je vaardigheden, ervaringen en potentieel. Zorg ervoor dat je CV professioneel, relevant en goed georganiseerd is. Het kan het verschil maken bij het vinden van je droombaan.

Hier zijn enkele tips en tricks voor het maken van een goed CV! 

 1. Houd het beknopt: Houd je CV overzichtelijk en beperk het tot maximaal twee pagina's. Werkgevers willen snel relevante informatie kunnen vinden.
 2. Gebruik een professioneel ontwerp: Kies een eenvoudig en professioneel ontwerp voor je CV. Vermijd overdreven kleuren of elementen die afleiden van de inhoud.
 3. Plaats je belangrijkste informatie bovenaan: Zet je contactgegevens, werkervaring en opleidingen bovenaan je CV, zodat werkgevers direct een overzicht hebben van je belangrijkste kwalificaties.
 4. Wees specifiek over je prestaties: In plaats van alleen taken te beschrijven, benadruk je je prestaties bij vorige werkgevers. Gebruik meetbare resultaten en statistieken om je impact te illustreren.
 5. Pas je CV aan op de vacature: Stem je CV af op de specifieke vacature waarop je solliciteert. Pas je vaardigheden en ervaring aan om de behoeften van de werkgever te benadrukken.
 6. Vermeld relevante vaardigheden: Vermeld vaardigheden die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Dit kunnen zowel technische vaardigheden als zachte vaardigheden zijn, zoals communicatie en leiderschap.
 7. Geef aandacht aan je opleidingen: Vermeld je opleidingen, inclusief de naam van de instelling, het behaalde diploma en de afstudeerdatum. Als je recent bent afgestudeerd of weinig werkervaring hebt, kun je ook relevante cursussen of projecten opnemen.
 8. Voeg een kleine samenvatting toe: In een paar zinnen kun je een samenvatting van je profiel geven om werkgevers een snel overzicht te geven van je belangrijkste sterke punten en doelen.
 9. Controleer je CV: Zorg ervoor dat je CV vrij is van spel- en grammaticafouten. Lees het zorgvuldig door en vraag ook anderen om het te controleren voordat je het verzendt.
 10. Wees gestructureerd: Zorg voor een nette opmaak en breng structuur aan in je CV. Gebruik dezelfde lettertypes, stijl voor koppen, opsommingstekens en datums. Dit maakt het gemakkelijker voor werkgevers om informatie te vinden.
 11. Up-to-date houden van je CV! Het is belangrijk om je CV regelmatig bij te werken en desnoods aan te passen aan de vereisten van de vacatures waarop je solliciteert.

Vind je het nog steeds lastig om een goed CV te maken? Laat Vedaflex je helpen met onze CV-tool