Terug naar Tips & Tricks

Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?

Met jouw CV en naar aanleiding van jouw intake bij Vedaflex word je uitgenodigd door een van onze opdrachtgevers voor een sollicitatiegesprek! Een eerste gesprek kan voor sommige mensen erg spannend zijn; wij helpen je graag met wat tips voor een goede voorbereiding!

  1. Onderzoek het bedrijf en de functie: Verzamel zoveel mogelijk informatie over het bedrijf, inclusief hun missie, visie, producten/diensten, recente ontwikkelingen en cultuur. Begrijp ook de vereisten van de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd. Dit stelt je in staat om relevante vragen te stellen en te laten zien dat je goed voorbereid bent.
  2. Bereid antwoorden voor op veel gestelde vragen: Oefen antwoorden op veelvoorkomende interviewvragen, zoals vragen over je sterke en zwakke punten, waarom je geïnteresseerd bent in de functie, en hoe je omgaat met uitdagingen. Denk aan specifieke voorbeelden om je antwoorden te ondersteunen.
  3. Wees klaar om je prestaties en vaardigheden te bespreken: Bereid voorbeelden voor die je successen, prestaties en relevante vaardigheden demonstreren. Geef specifieke situaties, acties die je hebt ondernomen en de resultaten die je hebt bereikt. Dit zal je geloofwaardigheid vergroten.
  4. Toon enthousiasme en interesse: Laat je enthousiasme zien over de functie en het bedrijf. Stel gerichte vragen over de rol, de verwachtingen en de cultuur van het bedrijf. Dit laat zien dat je serieus geïnteresseerd en positief ingesteld bent.
  5. Let op je lichaamstaal: Zorg voor een zelfverzekerde en professionele lichaamstaal. Maak oogcontact, zit rechtop, en glimlach. Let ook op je stemvolume en spreek duidelijk.
  6. Wees authentiek: Wees jezelf en wees eerlijk in je antwoorden. Probeer niet te voldoen aan wat je denkt dat de interviewer wil horen. Werkgevers waarderen authenticiteit.
  7. Luister actief: Luister goed naar de vragen van de interviewer en geef duidelijke, relevante antwoorden. Onderbreek niet en neem de tijd om na te denken voordat je reageert.
  8. Benadruk je toegevoegde waarde: Gebruik het gesprek om te laten zien hoe jouw vaardigheden en ervaring waarde kunnen toevoegen aan het bedrijf. Wees specifiek over hoe je kunt bijdragen aan hun doelen en uitdagingen. 
  9. Bedank de interviewer: Sluit het gesprek af door de interviewer te bedanken voor de gelegenheid om jouw interesse in de functie persoonlijk te hebben kunnen benadrukken. 

Heel veel succes met jouw sollicitatie!