Uitzendwerk blijkt de beste springplank naar werk

Als bijstandsontvangers gaan werken naast hun uitkering is de kans vier keer groter dat zij duurzaam financieel zelfstandig worden. En van alle werkvormen blijkt uitzendwerk de beste springplank. Dat is de conclusie van onderzoekers van de Universiteit Utrecht, die de ontwikkeling van ruim 236.000 bijstandsontvangers sinds 2010 geanalyseerd hebben.

 

Is werken naast een uitkering daadwerkelijk een springplank of juist een ‘val’? Die vraag uit de beleidsdebatten over de sociale zekerheid ligt ten grondslag aan het onderzoek From social assistance to self-sufficiency. Het is een onderdeel van een project met zeven deelstudies naar de effecten van sociale netwerken op uitkeringsafhankelijkheid en werk. De uitkomsten zijn recent gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift European Sociological Review.

Universeel werkeffect

Voor het onderzoek is de ontwikkeling gevolgd van alle bijstandsontvangers van 28 tot 55 jaar die in januari 2010 een bijstandsuitkering ontvingen. “We wilden weten of zij binnen 48 maanden duurzaam (minimaal een halfjaar) financieel zelfstandig werden,” zegt hoogleraar Sociale Zekerheid en Participatie Cok Vrooman, de projectleider van het onderzoek. Het maken van de analyse was complex. “Vooral omdat veel verschillende factoren een rol kunnen spelen en we de causale verbanden goed moesten ontrafelen.”
Een belangrijke conclusie is dat 16% van de onderzochte groep duurzaam financieel zelfstandig wordt. Die kans is viermaal groter als zij werken naast hun uitkering, zegt medeonderzoeker Sanne Boschman. “Dit werkeffect geldt universeel voor alle groepen, denk aan ouderen, jongeren of mensen met een autochtone of allochtone achtergrond. Korter in de bijstand zitten geeft betere kansen, maar het werkeffect is ook zichtbaar bij mensen die al heel lang in de bijstand zitten,” aldus Boschma.

 

https://www-abu-nl.cdn.ampproject.org/c/s/www.abu.nl/kennisbank/inclusieve-arbeidsmarkt/uitzendwerk-blijkt-de-beste-springplank-naar-werk/amp/

ONS TEAM VEDAFLEX | EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Grietje Bonthuis, ik ben 45 jaar en moeder van Tom. Na 25 jaar in de accountancy gewerkt te hebben, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Het enthousiasme, de persoonlijke betrokkenheid en de passie van de collega’s bij Vedaflex spreekt mij enorm aan. Het is ook zo leuk binnen komen als je door 1 of 2 honden 🐶🐶 zo vriendelijk wordt begroet. Daarom ben ik ook erg blij dat ik per 1 juni mocht starten als secretaresse bij Vedaflex!

 
In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden, lekker uit eten, film kijken, maar ik fiets en wandel ook graag in het bos of lekker uitwaaien op de dijk.
Ik ben blij dat ik team Vedaflex mag versterken en zie er naar uit om samen met mijn collega’s bij te dragen aan het succes en de groei van Vedaflex!
 
Groet Grietje🖐️
 

GEFELICITEERD! | VEDAFLEX GRONINGEN

Monique is in november gestart bij VodafoneZiggo en heeft nu een contractverlenging gekregen. Namens Vedaflex van harte gefeliciteerd en heel veel succes!

It's a good day to have a great day! 🎉
 
Zoek jij ook een uitdagende en leuke baan? Neem dan een kijkje op onze website voor de actuele vacatures: https://bit.ly/2SSbNFV
 
Of neem contact met ons op via 0598 - 631854 of info@vedaflex.nl.