Flexbarometer: meer vast, minder flex

De meest recente Flexbarometer bevestigt de trend: de uitzendsector krimpt, het aantal uitzendkrachten daalt en er komen meer vaste banen bij dan flexcontracten.

Dat blijkt uit de Flexbarometer, die is samengesteld op basis waarin CBS-cijfers uit tien sectoren over het tweede kwartaal van 2019.

Aantal uitzendkrachten daalt

Het aantal uitzendkrachten daalde in het tweede kwartaal flink met 6,2%. Het CBS telde in het tweede kwartaal van dit jaar 274.000 uitzendkrachten. Het aandeel uitzendkrachten in het aantal flexibele contractvormen (flexschil) kwam daarmee in het tweede kwartaal 2019 uit op 14,1% (Dat was in het tweede kwartaal 2018 nog 14,8%). In de totale werkzame beroepsbevolking is het aandeel uitzendkrachten gedaald naar 3,0% (was 3,3%).

Meer vaste, minder flex

De trend dat de vaste baan aan terrein wint ten opzichte van flexcontracten wordt ook in deze meest recente Flexbarometer bevestigd. In het tweede kwartaal van 2019 lag het aantal werknemers met een vaste arbeidsrelatie 193.000 hoger dan een jaar eerder, een stijging van 3,5%. In vergelijking met het eerste kwartaal nam het aantal vaste arbeidsrelaties met 54.000 toe. Het aantal werknemers met een flexibele arbeidsrelatie nam opnieuw af. Het aantal daalde ten opzichte van het tweede kwartaal 2018 met 1,1% (ruim 18.000 werknemers). Het aantal werknemers met een flexibele arbeidsrelatie ligt op dit moment op zo’n 1,9 miljoen.

Flexbarometer: meer vast, minder flex

Foto's

Downloads

Officieel partner van Vleesbedrijf Huls

 

HOE TROTS KUN JE ZIJN!

Vanaf 1 september 2020 zijn wij Vedaflex Uitzendbureau officieel partner van de Zwanenberg Groep / Vleesbedrijf Huls.
Vorig jaar hebben wij de kans gekregen om als tweede leverancier Vleesbedrijf Huls te voorzien van flexkrachten.
Dat hebben Danique Deijl en Laura Mulder zo goed weten uit te voeren dat Vleesbedrijf Huls de keuze heeft gemaakt om te kiezen voor Vedaflex Uitzendbureau als hoofd leverancier voor de komende 2 jaar. Hier zijn wij ontzettend trots op!

 

CAO voor Uitzendkrachten algemeen verbindend verklaard

 

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de CAO voor Uitzendkrachten per 11 juli 2020 algemeen verbindend verklaard. Het besluit geldt tot en met 31 mei 2021. Dit betekent dat nu ook alle uitzendondernemingen in Nederland die geen lid zijn van de ABU (of NBBU) de CAO voor Uitzendkrachten moeten naleven. De CAO voor Uitzendkrachten is afgesloten met FNV, CNV Vakmensen, De Unie en LBV.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-2624.html

Aanvullend geboorteverlof vanaf 1 juli 2020

Per 1 juli 2020 kunnen partners maximaal 5 weken (5 keer het aantal werkuren per week) aanvullend geboorteverlof opnemen. Tijdens het verlof krijgt de partner geen salaris, maar een uitkering van het UWV.

http://ow.ly/fhLC50Agrjc