Nieuws

Uitzendwerk blijkt de beste springplank naar werk

Als bijstandsontvangers gaan werken naast hun uitkering is de kans vier keer groter dat zij duurzaam financieel zelfstandig worden. En van alle werkvormen blijkt uitzendwerk de beste springplank. Dat is de conclusie van onderzoekers van de Universiteit Utrecht, die de ontwikkeling van ruim 236.000 bijstandsontvangers sinds 2010 geanalyseerd hebben.

 

Is werken naast een uitkering daadwerkelijk een springplank of juist een ‘val’? Die vraag uit de beleidsdebatten over de sociale zekerheid ligt ten grondslag aan het onderzoek From social assistance to self-sufficiency. Het is een onderdeel van een project met zeven deelstudies naar de effecten van sociale netwerken op uitkeringsafhankelijkheid en werk. De uitkomsten zijn recent gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift European Sociological Review.

SPONSOR JIJ OOK? | VEDAFLEX SUPPORT NATHALIE VOOR ALZHEIMER-NEDERLAND

🚲 Deze topper gaat de uitdaging aan! Op dit moment is Nathalie druk aan het trainen om in augustus 1.000 km te gaan fietsen in 10 dagen. Waarom? Om €5.000 op te halen voor Alzheimer-Nederland, een prachtig doel zodat er nog meer onderzoek kan worden gedaan naar deze verschrikkelijke ziekte!

 
Nathalie, wij wensen jou heel veel succes!
 
 
🟡 Sponsor jij ook? Voor meer informatie kijk op de website: https://tinyurl.com/yf5cmxp5

De arbeidsmarkt heeft meer nodig dan pleisters plakken

Om te zeggen dat we in roerige tijden leven, is zwak uitgedrukt. We staan voor ongekende uitdagingen, waarvan de coronapandemie er slechts één is. Denk alleen maar aan de klimaatproblematiek, de stikstofcrisis of de gevolgen van de Brexit. Op al die thema’s moeten we groot denken om de juiste oplossingen te bedenken. Behalve op de arbeidsmarkt, helaas. Daar plakken we vooralsnog alleen maar pleisters. 

 

https://www.nbbu.nl/nl/opinies/de-arbeidsmarkt-heeft-meer-nodig-dan-pleisters-plakken

Danique in gesprek met de krant

Vedaflex Veendam: ‘Aandacht is het grootste geschenk wat we kunnen geven’

 

Uitzendbureau Vedaflex startte ooit in Veendam en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Noord-Nederland . Met vier vestigingen in Groningen en Friesland en een opstart in Drenthe is Vedaflex een belangrijke schakel geworden tussen veel bedrijven en werkzoekenden.

 

“Ja we hebben een mooie groei doorgemaakt de afgelopen jaren, er werken op dit moment 210 medewerkers alleen al voor onze vestiging Veendam”, begint Danique Deijl te vertellen die werkzaam is als vestigingsmanager voor de vestiging in Veendam. Van oudsher lag de focus op de bouwsector. “Dat was echt onze corebusiness. We werkten veel samen met het Aannemersbedrijf Koen Meijer B.V., ook uit Veendam. Dat doen we gelukkig nog steeds maar er is wel het een en ander veranderd de afgelopen jaren.”

 

Naast de bouwsector is de portefeuille van Vedaflex qua branches flink uitgebreid. Met vacatures in de schoonmaak, techniek, productie, groen, grondweg-en waterbouw en ook in de klantenservice is het aanbod een stuk breder dan voorheen. We hebben bijvoorbeeld Vleesbedrijf Huls B.V. en VodafoneZiggo aan onze klantenportefeuille mogen toevoegen.

 

 

ONS TEAM VEDAFLEX | EVEN VOORSTELLEN

Hi, mijn naam is Romke Barske geboren en getogen op de Friese klaai.

Na 7 prachtige jaren bij Aegon Leeuwarden is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze heb ik snel gevonden bij Vedaflex. De openheid en gedrevenheid inspireerde mij direct en zo zijn we snel tot een samenwerking gekomen.
 
Mijn grootste passie is sport en dan met name voetbal. Van jongs af aan ben ik hier mee opgegroeid zowel het zelf beoefenen als het geven van voetbal training vind ik geweldig. Op 17 september ben ik trotse vader geworden van een zoontje Frenkie, hij heeft mij laten zien wat ECHT geluk is.
 
Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij Vedaflex en samen te bekijken wat ik voor jou kan betekenen.
Vanaf vandaag ben ik van maandag t/m vrijdag te vinden op de vestiging in Dokkum. Wie weet spreek ik je snel!
 
Groeten Romke

Hele fijne feestdagen gewenst

Wij hoeven jullie niet te vertellen dat 2020 een bijzonder jaar is, voor iedereen op zijn eigen manier. Maar zolang we het samen doen, kom je toch tot mooie dingen. Daarvoor willen wij iedereen ontzettend bedanken!

We wensen jullie hele fijne feestdagen en dat 2021 een jaar gaat worden vol geluk, liefde en gezondheid!
 
Liefs
Team Vedaflex uitzendbureau en Vakman Infra

Belangrijke informatie verloning!

Lever aanstaande maandag 21 en 28 december voor 16:00 uur je uren in via de portal/mail/op de vestiging. 

De verloning zal voor deze twee weken gedaan worden op de woensdag i.p.v de vrijdag.

Als je uren niet aanwezig zijn kunnen we ook geen nabtealing doen i.v.m. de feestdagen.

 

Groeten Team Vedaflex en VakmanInfra 

11 december Drive Through Kerstpakketten

 

Kerstpakket ophalen! 

In deze gekke tijd doen wij het ook even anders... Kom jouw kerstpakket corona-proof ophalen! Rijd met je auto, fiets of te voet langs de vestiging door de gezelligste drive through aller tijde!

 

Jij bent uitgenodigd op: Vrijdag 11 december tussen 15:30 - 19:00

Rijd langs onze vestiging in Veendam: Blankensteinkade 2, Veendam of onze vestiging in Dokkum, Boterstraat 8 Dokkum.

 

Gezien de huidige omstandigheden omtrent het Corona… Laat ons even weten of jij aanwezig bent vrijdag 11 december!

 

Je kunt reageren via de mail, bel naar de vestiging of stuur ons een berichtje.

Wij vinden het super leuk als jij aanwezig bent!

 

Tot 11 December.

Lieve Kerst Groet Team Vedaflex en VakmanInfra 

 

NBBU: CREËER INKOMENSZEKERHEID VOOR ALLE WERKENDEN MET EEN BASISREGELING

 

Pas het sociale stelsel aan om alle werkenden gelijk te behandelen en zekerheid te bieden, zegt uitzendkoepel NBBU

Als je alle werkenden in Nederland inkomenszekerheid wilt bieden, moet je voor alle werkenden een gelijk fundament creëren. De vraag naar wendbaarheid op de arbeidsmarkt zal namelijk niet verdwijnen. Extra regelgeving leidt vooralsnog tot nieuwe, minder gereguleerde vormen. De vaste arbeidsovereenkomst als enige vorm van zekerheid is bovendien geen oplossing, toont de coronacrisis. De oplossing voor zekerheid moet liggen in een basisregeling voor alle werkenden, vindt de NBBU.
 
https://www.nbbu.nl/nieuws/nbbu-creeer-inkomenszekerheid-voor-alle-werkenden-met-een-basisregeling/

WIN WIN WIN | 3X FASHIONCHEQUE!!!

WIN WIN WIN | 3X FASHIONCHEQUE!! 

Wij blijven de positiviteit doorzetten na de succesvolle winactie van afgelopen keer! Dit keer gaan wij niet 1... maar 3 mensen blij maken met een Fashioncheque!
De cheques hebben een waarde van: €125, €75 én €50 Euro!
Hoe maak je kans?
🔸 DEEL dit bericht op jouw pagina!
🔸 LIKE dit bericht en de Vedaflex pagina!
🔸 TAG iemand die dit ook wil winnen!
Op vrijdag 4 december maken wij de winnaars beken

Te makkelijk weggezet als malafide

 Te makkelijk weggezet als malafide

Journalisten gaan er op grond van incidenten te gemakkelijk vanuit dat de hele uitzendbranche niet deugt. Ten onrechte, vindt Marco Bastian, directeur van de brancheorganisatie NBBU.

Lees verder: http://ow.ly/jCQy50ClCpR

Dit opiniestuk verscheen 11 november 2020 in Dagblad Trouw.

Maak kennis met onze nieuwe collega Melanie

Aangenaam! Mijn naam is Melanie Markslag, rasechte tukker en woonachtig in Dokkum. Van origine ben ik secretaresse en dus een goede speurneus. En maak nu voor het eerst kennis met de uitzendbranche. De afwisseling die ik ga krijgen spreekt mij enorm aan, bij opdrachtgevers langs gaan, kandidaten zoeken, administratieve taken die erbij komen. Een heel wisselende en energieke omgeving wat mij zo trekt bij Vedaflex.

Met mijn open en spontane houding wil ik de fri(e)ss(che)e wind tegemoet gaan!

Ik ga samen met Arjanna en Thea, Vakman infra bestieren. En zal ik voornamelijk op de vestiging in Dokkum te vinden zijn.
Dus mocht je een nieuwe leuke werkplek zoeken. Of zoekt u als bedrijf nog kandidaten?

Schroom niet om contact met mij-/ons op te nemen. (0519-745 030) of per mail m.markslag@vedaflex.nl.

Oant sjen, Ajuus,

Groetjes,
Melanie 

Officieel partner van Vleesbedrijf Huls

 

HOE TROTS KUN JE ZIJN!

Vanaf 1 september 2020 zijn wij Vedaflex Uitzendbureau officieel partner van de Zwanenberg Groep / Vleesbedrijf Huls.
Vorig jaar hebben wij de kans gekregen om als tweede leverancier Vleesbedrijf Huls te voorzien van flexkrachten.
Dat hebben Danique Deijl en Laura Mulder zo goed weten uit te voeren dat Vleesbedrijf Huls de keuze heeft gemaakt om te kiezen voor Vedaflex Uitzendbureau als hoofd leverancier voor de komende 2 jaar. Hier zijn wij ontzettend trots op!

 

CAO voor Uitzendkrachten algemeen verbindend verklaard

 

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de CAO voor Uitzendkrachten per 11 juli 2020 algemeen verbindend verklaard. Het besluit geldt tot en met 31 mei 2021. Dit betekent dat nu ook alle uitzendondernemingen in Nederland die geen lid zijn van de ABU (of NBBU) de CAO voor Uitzendkrachten moeten naleven. De CAO voor Uitzendkrachten is afgesloten met FNV, CNV Vakmensen, De Unie en LBV.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-2624.html

Aanvullend geboorteverlof vanaf 1 juli 2020

Per 1 juli 2020 kunnen partners maximaal 5 weken (5 keer het aantal werkuren per week) aanvullend geboorteverlof opnemen. Tijdens het verlof krijgt de partner geen salaris, maar een uitkering van het UWV.

http://ow.ly/fhLC50Agrjc

In goede en slechte tijden moet je er voor elkaar zijn!

 

Niet achteroverleunen

Felicia Vos, directeur bij Vedaflex: “We hebben meteen de koppen bij elkaar gestoken. Er waren twee opties: of we gaan achterover leunen omdat we denken dat bedrijven niet op ons zitten te wachten, of we bieden bedrijven de helpende hand. Dat laatste hebben wij gedaan. We zijn fanatiek blijven bellen en hebben gekeken waar we konden ondersteunen. We merkten dat bedrijven het heel fijn vonden dat we contact opnamen. We hebben heel veel goede mensen weten te recruiten. En die hebben we weer bij bedrijven kunnen plaatsen die ze nodig hadden.

Maak kennis met onze nieuwe collega Arjanna

 Aangenaam! Mijn naam is Arjanna Jonker en woonachtig in Dronrijp. Anderhalf jaar geleden heb ik voor het eerst kennisgemaakt met de uitzendbranche, een energieke wereld waarin geen dag hetzelfde is. De afwisseling, de vele mensen en hun verschillende verhalen en de dynamiek zijn onderdelen die mij veel energie geven!

 

 

VAKANTIEKRACHTEN AAN HET WERK

Binnen een week tijd hebben onze collega's Justina en Rutmer meer dan 40 vakantiekrachten weten te plaatsen bij twee biologische boeren in Friesland. Gisteren hebben ze in kleine groepen een rondleiding gehad en gezien wat hun werkzaamheden precies inhouden. Alle contracten zijn getekend en de vakantiekrachten gaan aanstaande maandag vol enthousiasme aan het werk. Ben jij als opdrachtgever ook nog zoekende naar vakantiekrachten, neem dan contact op met onze vestiging en wij gaan dit ook voor jou realiseren! Justina en Rutmer, onwijs bedankt voor dit  geweldig project en hoe jullie dit hebben neergezet.

Nieuwe Vestiging Sneek

1 Juni opend Vedaflex haar vestiging Sneek!

Super trots zijn wij met het nieuws dat Vedaflex per 1 juni ook een vestiging krijgt in Sneek. Manon Scheffer en Corina Ultee zullen het gezicht worden van deze vestiging

Vastdienstverband!!

Per 1 januari is Steven Bosje vast in dienst gekomen bij Vedaflex Dokkum. Steven is al geruime tijd werkzaam bij onze opdrachtgever Van Tuinen Tuinservice in Berlikum. Van harte gefeliciteerd Steven en we wensen Steven en Johan samen heel veel werkplezier toe!